top of page

Terugblik: Heftig en mooi

Na een hectische tijd is het fijn om even af te schakelen. Ik kom hier tot rust. Wat een prachtig eiland. Met hele lieve mensen. Lekker eten. Mooie stranden. Prachtige tempels. En ik hoef helemaal niets. Heerlijk! Ook is er alle ruimte om te reflecteren. Terwijl ik hier zit op een prachtig strand op Bali, denk ik terug aan de afgelopen anderhalf jaar. Het was heftig en mooi tegelijk...


Heftig

Heftig omdat mijn lieve vriendin Ellen vorig jaar is overleden. Wat ben ik dankbaar dat ik die laatste periode er voor haar kon zijn. Door de relatiebreuk woonde ik weer vlakbij haar. We hebben mijn ex nog ‘bedankt’ die allerlaatste dag en samen gelachen. Ze gunde me dat ik weer gelukkig zou worden met “een man die mij waard is en mij behandelt zoals ik verdien”. Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer happy ben. Zonder man, dat wel, haha. Tja hoe cliché ook, geluk begint bij jezelf. Al mis ik jou nog elke dag, lieve Ellen.


Heftig ook omdat ik nog in een ander rouwproces zat vorig jaar. Ik had liefdesverdriet en was het verraad van mijn ex (en alles wat daarbij kwam kijken) aan het verwerken. Dat was niet makkelijk, maar ja ook dat hoort bij het leven. Zeg ik nu. Maar toen ik er midden in zat was het natuurlijk hel. Inmiddels ligt dat al weer een hele tijd achter mij. Ik heb alles verwerkt. En, ik kijk nu vooral terug op een mooie tijd samen. Want ik was gelukkig met hem. Sommige mensen begrijpen het niet, wanneer ik dat zeg. Maar dat is de waarheid. Ik ben niet verbitterd. Ik gun hem niet het slechtste. Waarom zou ik? Ooit was ik bij hem omdat ik van hem hield. Anders waren we nooit samen geweest.


Mooi vanwege…

…alle fantastische mensen om me heen. Ik blijf het zeggen: wat ben ik toch een rijk mens, met al die lieve familie en vrienden. En dat heb ik gevierd met mijn verjaardag in november. Dat was een bijzonder mooi moment met mijn dierbaren om me heen.


… de mini vakantie met mijn zus. Voor het eerst in 10 jaar waren we samen weg, dat was heel speciaal. Zon, zee, strand, lekker eten en goede gesprekken. Quality time, zo fijn!


Quality time met mijn zus
Met mijn zus op vakantie in Spanje.

… de roadtrip door Spanje met mijn BFF Leonie. Wat hebben we gelachen en genoten. Mijn favoriet was toch wel de Rioja streek. Waar we bijzondere bodega’s hebben bezocht, leuk contact hadden met de locals (toch handig dat we beiden Spaans spreken) en genoten hebben van het heerlijke eten en die fantastische wijnen.

Roadtrip door Spanje met mijn BFF Leonie
Las rubias. Onderweg van Barcelona naar La Rioja.

… mijn nieuwe huis en alle hulp die ik heb gekregen. Er moest nog heel veel gebeuren. Pffff wat ben ik mijn lieve familie en vrienden dankbaar! En al hoort mijn nieuwe thuis echt in de categorie ‘mooi', het was ook heftig. Of laat ik zeggen: pittig. Het was niet alleen het kopen van mijn nieuwe huis, maar ook het verkopen van mijn oude plekje. Weer een verhuizing. Ondertussen 'gewoon' volop werken. En, zoals gezegd, veel klussen.


Keep smiling…

Terwijl ik hier zo zit op dit prachtige strand (inmiddels met een lekkere cocktail erbij en een glimlach op mijn gezicht), overheerst het gevoel van dankbaarheid. Ik voel me gelukkig. Een quote van Marilyn Monroe schiet door mijn hoofd: "Keep smiling. Because life is a beautiful thing and there’s so much to smile about." Daar ben ik het helemaal mee eens!


Liefs,

Nicole


❤ Be Gr8


P.S.: Deze blogpost heb ik tijdens mijn vakantie op Bali geschreven. Inmiddels ben ik weer terug. Ik heb nog meer geschreven, dus houd mijn Blog in de gaten.

Recente blogposts

Alles weergeven

I am back

Commenti


bottom of page