top of page
  • Foto van schrijverNicole

is er iets mis met mij?


Dit keer een hele persoonlijke blog. Niet dat mijn andere blogs onpersoonlijk zijn. Maar vandaag voel ik me wel kwetsbaarder. Waarom schrijf ik dit dan? Tja. Omdat ik het gevoel heb dat het goed is om dit eens te delen, want ik loop hier vast niet alleen tegenaan. Wie weet kan ik jou, als je je hierin herkent, steunen en anderen inspireren om eerst na te denken voordat ze iets zeggen...

Onafhankelijk en happy Ik ben een leuke (al zeg ik het zelf), onafhankelijke en best succesvolle vrouw. Ik ben betrokken, enthousiast en lief (een woord dat ik voeger haatte, maar nu steeds meer waardeer). Sommige mensen zeggen dat ik het gemaakt heb. Maar goed, dat is dan wel afhankelijk van de definitie van 'het maken'. Ik denk zelf niet dat ik het gemaakt heb, dat zijn meer de Linda de Mollen van deze wereld, maar ik heb het gewoon aardig voor elkaar. Ik heb een eigen bedrijf en doe wat ik leuk vind en waar ik ook nog eens goed in ben. Perfecte combi. Daarbij woon ik in een leuke buurt met lieve buren en is mijn thuis ook echt van mij. Ook maak ik regelmatig mooie (verre) reizen (nu even niet natuurlijk). En, voor mij het allerbelangrijkste, ik ben omringd met lieve familie en vrienden. En, ik ben gezond. Iets dat ook niet vanzelfsprekend is.


Is er iets mis met mij? Dus wat is er dan mis met mij? Volgens mij helemaal niets. Ik ben gelukkig en sta positief in het leven. Maar ik zou het wel bijna gaan geloven luisterend naar anderen. Niet dat ze het allemaal rechtsreeks tegen me zeggen. Sommigen wel. Anderen doen het subtiel. Of ik hoor het via via. Ik heb geen man, geen vriend, geen levenspartner. Ik ben ook niet lesbisch. Dat zou misschien nog 'beter' zijn. Nee, ik ben single. En dat kan blijkbaar niet. Wel als man. Maar niet als vrouw.

Vragen en opmerkingen 'Waarom ben jij nog single?' 'Ik snap dat niet, je bent zo'n leuke vrouw!' 'Je bent zeker heel kieskeurig?' 'Val je op vrouwen?' En zo kan ik nog wel even doorgaan. In mijn werk, op feestjes, in mijn privé-leven, krijg ik dit soort opmerkingen regelmatig te horen. En een keer is niet erg. Het lijkt zelfs vleiend. Vijf keer is ook niet erg. Maar ik denk dat ik dit al wel vijfhonderd keer heb gehoord. En dan is het niet grappig meer.

Nogal ouderwets Tja ik kan het wel gaan uitleggen (of liever gezegd verdedigen), maar waarom? Moet ik een man hebben om voor vol aangezien te worden? Moet ik een vent hebben om gelukkig te zijn? Ik durf te wedden dat ik gelukkiger ben dan heel veel stelletjes. Maar blijkbaar is dat niet de norm. En dus is er iets mis met me... Wat een onzin. En toch. Toch raakt het me. Af en toe. Dan ga ik twijfelen, is er dan toch iets mis met me? Gelukkig duurt dat niet lang en realiseer ik me 'I am a catch'. Een man mag in zijn handjes knijpen met mij (en ik mag in mijn handjes knijpen als ik de juiste tegenkom).

Iets extra's

Ook een vraag die ik regelmatig krijg: 'Wil je dan geen man?' Natuurlijk wel. Ik zou het juist leuk vinden om mijn leven te kunnen delen met iemand. Maar in mijn ogen moet een relatie iets toevoegen. Ik heb mijn leven aardig voor elkaar. Dus het moet iets extra's zijn. Tja, dan noem je me maar kieskeurig, want ik neem inderdaad geen genoegen met minder. Hij hoeft echt niet perfect te zijn (ajb niet zeg, moet er niet aan denken). Maar hij moet wel de juiste partner voor mij zijn en ik voor hem.

Wil je geen kinderen?

Het repertoire is de laatste jaren uitgebreid met: 'Wil jij dan geen kinderen?'. 'Ik zou toch eens op gaan schieten als ik jou was'. 'Heb je wel eens overwogen om alleen moeder te worden?' Dit is zo persoonlijk. Iets wat ik alleen met mijn inner circle bespreek. Maar blijkbaar is het 'normaal' om dit soort opmerkingen te maken... Wie zegt dat ik niet al heel lang probeer om kinderen te krijgen? Misschien lukt het gewoon niet. In mijn geval is dat niet zo, maar ik ken verschillende vrouwen bij wie dat helaas wel het geval was. En ook zij kregen dit soort vragen en opmerkingen. Hoe pijnlijk is dat!

Respect Deze blog is voor al die vrouwen, die niet voldoen aan het 'perfecte plaatje'. Vrouwen die single zijn. Vrouwen die geen kinderen hebben en die misschien al jaren bezig zijn met allerlei behandelingen. Vrouwen die er bewust voor heb gekozen om kinderloos te blijven. Vrouwen (en mannen) die een maatje meer of juist minder hebben. Wie ben jij om over hun gewicht te oordelen? Vrouwen die bewust thuisblijven voor de kinderen. Respect voor al die vrouwen (en mannen) die steeds weer opmerkingen en vragen krijgen waar ze niet op zitten te wachten. Die vaak kwetsend zijn. Wat als zij eens op eenzelfde schaamteloze manier antwoorden? Ik zeg doen!

Denk na! Lieve mensen laten we vooral even nadenken voordat we iets zeggen. We maken allemaal wel eens een opmerking die niet handig is, niet zo bedoeld is. Ook ik heb dat vast wel eens gedaan. Als ik daar iemand mee gekwetst heb, dan bij deze mijn oprechte excuses. Ik geloof ook dat de meeste opmerkingen die ik al jaren krijg, goed bedoeld zijn. Vaak zelfs uit liefde zijn gezegd. Maar fijn is anders. Dus: denk eerst na voordat je iets zegt. En vraag jezelf af of het überhaupt aan jou is om er iets over te zeggen. Besluit je dat het oké is, denk dan goed na over hoe je het zegt.


Liefs,

Nicole

❤ Be Gr8


Noot: Ik heb deze blog al een tijd geleden geschreven, maar twijfelde om het te publiceren. Omdat het zo persoonlijk voelt. Tot vandaag. Ik heb sterk het gevoel dat ik hiermee mensen kan steunen en inspireren. En, dat is uiteindelijk waar het mij omgaat.

 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

  • Life Coaching - Dingen waar je als mens tegenaan loopt. Dit kan van alles zijn. Wil je meer balans tussen werk en privé? Wil je meer balans tussen ratio en gevoel? Of wil je bijvoorbeeld beter leren omgaan met je perfectionisme?

  • Loopbaancoaching - Ben je niet meer happy op je werk en wil je daar wat aan doen? Moet je op zoek naar een nieuwe baan en wil je daar hulp bij? Of wil je een volgende stap in je carrière maken, maar weet je niet goed wat je nu eigenlijk wilt?

  • Communicatie coaching - Professionals uit het communicatievak kunnen bij mij aankloppen voor vakinhoudelijke coaching.

  • Organisatiecoaching - Leidinggevenden kunnen mij benaderen voor organisatie- en teamcoaching.

Meer weten? Neem een kijkje op deze site of mail/bel me (nicole@begr8.nl of 06-15265383).

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page