top of page
  • Foto van schrijverNicole

meer rust in je hoofd

Ben je alle ballen in de lucht aan het houden? Ben je niet met je werk bezig, dan ben je wel druk thuis? Met de kids. Met het huishouden. Je partner is er natuurlijk ook nog. Ondertussen probeer je via WhatsApp en FaceTime contact te houden met vrienden en familie, die je in deze tijd minder ziet. Je bent met iedereen bezig. Maar hoe zit het met jou? Waar heb jij behoefte aan? Wat heb jij nodig?

Continu 'aan' staan Een vriendin beschreef het een tijdje terug heel treffend, ze zei: "ik heb het gevoel continu aan te staan." Dat was precies het gevoel dat coachklanten en mensen uit mijn omgeving aan mij beschreven. Juist door de hele corona situatie is alles ineens anders. Klopt, er zijn minder verplichtingen. En ja, je bent meer thuis. Maar wat eerst voor velen vooral gescheiden was (thuis en werk) loopt nu vaak erg door elkaar heen. En, dat kan lastig zijn en zorgt deels voor dat gevoel.


Alles is anders

Veel dingen zijn ineens niet meer vanzelfsprekend. Er zijn mensen die hun dierbaren zijn verloren (verschrikkelijk). Mensen kampen met financiële consequenties (ook heel erg). Ik zie angst bij mensen (begrijpelijk). Weerstand (ook dat begrijp ik). Eenzaamheid (vooral bij ouderen en bij mensen die alleen wonen). Gelukkig zie ik ook vriendelijkheid. Warme gebaren. En mooie initiatieven om anderen te helpen. Hoe dan ook, het leven ziet er ineens heel anders uit dan een paar maanden geleden.


Thuis = Werk Ik vind het dan ook niet zo gek dat veel mensen het gevoel hebben continu 'aan' te staan. Heb jij er last van? Weet dan dat je niet de enige bent. Hé ik had er zelf ook even last van! Thuis is nu nog meer mijn werkplek dan voorheen. Bijna al mijn coachgesprekken zijn op dit moment via videobellen. Het schrijven van bijvoorbeeld deze blog, het creëren van nieuwe programma's (een van de dingen waar ik mee bezig ben), het maken van trainingen, etc. Dat doe ik allemaal achter dezelfde laptop, vanuit huis. Als ik niet uitkijk blijf ik maar doorgaan en is thuis alleen nog maar werk en de plek waar ik slaap en eet. En niet meer de plek waar ik ontspan. De plek waar ik tot rust kom. De plek waar ik thuis ben.


Inzicht

Gelukkig ben ik me daar bewust van. Daarom dat ik 's ochtends start met een paar yoga oefeningen, die ik van mijn yogalerares heb geleerd (dankjewel Els!). Ook sport ik 2 a 3 keer per week. Ik spreek daarnaast bewust met mensen buiten de deur af. Het zijn kleine dingen, maar die dingen zorgen er wel voor dat dat gevoel van continu 'aan' staan vermindert. Zelf heb ik er gelukkig geen last meer van. Maar ja, ik ben dan ook een ervaringsdeskundige. Want dat gevoel heb ik jaren geleden heel erg gehad. Dus ik weet inmiddels wat voor mij goed is en wat werkt. Ik heb daardoor meestal wel die rust in mijn hoofd. Natuurlijk niet altijd, maar de momenten dat ik dat niet heb en er last van krijg, zorg ik extra goed voor mezelf en creëer ik die rust alsnog.


Hoe zit dat met jou?

Ben je met iedereen bezig, behalve met jezelf? Is het eigenlijk te veel? Maar blijf je toch maar doorgaan? Het vervelende is, dat je daar waarschijnlijk heel goed in bent. Alleen, dat is alles behalve goed voor jou (en dat weet je zelf ook). Dus waar heb jij nu behoefte aan? Wat heb jij nodig?


Wil je...

  • Meer rust in je hoofd

  • Meer balans tussen werk en privé

  • Meer tijd voor jezelf (zelfs al is het maar een paar minuten per dag)

  • En niet meer het gevoel hebben dat je continu 'aan' staat


Schrijf je dan in voor mijn 3 gratis tips! Weet je op dit moment even niet hoe je dat moet doen? Dan help ik je graag. Ik heb al een paar dingen in deze blog genoemd. En, ik heb nog drie extra tips voor je, die je gaan helpen. ⁠Vul hier je gegevens in en dan ontvang je vandaag nog mijn eerste tip in je mailbox. Overigens kun je je altijd weer makkelijk afmelden, dus je zit nergens aan vast. Ik zeg het er even bij, omdat ik dat zelf ook altijd belangrijk vind. ;-)


Heb jij al rust in je hoofd? Herken je je hier helemaal niet in? Heb jij wel rust in je hoofd. Wat fijn! Dan vooral zo houden. Wat ik jou dan wil vragen, is dat je de mensen in jouw omgeving die er last van hebben je persoonlijke tips geeft. Of attendeer ze op deze blog. Dat mag natuurlijk ook. ;-)


Liefs, Nicole


❤ Be Gr8

 

Waarvoor kun je bij mij terecht?

  • Life Coaching - Dingen waar je als mens tegenaan loopt. Dit kan van alles zijn. Wil je meer balans tussen werk en privé? Wil je meer balans tussen ratio en gevoel? Of wil je bijvoorbeeld beter leren omgaan met je perfectionisme?

  • Loopbaancoaching - Ben je niet meer happy op je werk en wil je daar wat aan doen? Moet je op zoek naar een nieuwe baan en wil je daar hulp bij? Of wil je een volgende stap in je carrière maken, maar weet je niet goed wat je nu eigenlijk wilt?

  • Communicatie coaching - Professionals uit het communicatievak kunnen bij mij aankloppen voor vakinhoudelijke coaching.

  • Organisatiecoaching - Leidinggevenden kunnen mij benaderen voor organisatie- en teamcoaching.

Meer weten? Neem een kijkje op deze site of mail/bel me (nicole@begr8.nl of 06-15265383)

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page