top of page
  • Foto van schrijverNicole

Who run the world? Girls!

Afgelopen maandag was de verkiezing voor Miss Nederland 2017. "Ja leuk", zul je misschien denken. Maar het was ècht leuk. Het was zelfs een heel spectacle en een super leuke avond. Je vraagt je misschien af, 'waarom was ze daar?'. Nou ik was niet achter de schermen aan het werk. En ik stond ook zeker niet op dat podium (ik bedoel dan als presentatrice, hè). Ik was er op uitnodiging van mijn vader en zijn vrouw. Zij zijn met hun cosmeticamerk IDUN Minerals Nederland een van de partners van de Miss Nederland Organisatie. En omdat ik ze regelmatig geholpen heb met, je raad het al, communicatie dingen hadden ze me uitgenodigd.

Miss Nederland 2017 Verkiezing: een impressie van de avond

Een impressie van de avond. Op de foto sta ik samen met mijn zus.

Een ander imago Het imago van de Miss Nederland organisatie is veranderd. Het gaat niet meer alleen om een mooi uiterlijk. En dat merk je ook als publiek. De meiden zijn mooi van binnen en van buiten. Terwijl ik dit opschrijf realiseer ik me dat dat wel heel cliché klinkt. Maar ik laat het toch staan, want het is wel zo. Zoey Ivory is daar een mooi voorbeeld van. Ze is Miss Nederland 2016 en heeft het afgelopen jaar aardig aan de weg getimmerd en er keihard voor gewerkt. Een dame met inhoud, die ook nog eens super goed kan dansen (winnaar van TV-programma 'Dance Dance Dance'). Deze avond trad ze ook voor ons op. Wow! (klik hier en bekijk het filmpje 'Zoey Ivory Rocking The Stage'). De nieuwe Miss Nederland Nicky Opheij is een beetje een 'girl next door'. Heel benaderbaar, spontaan en authentiek. Ben benieuwd wat zij gaat brengen dit jaar.

Vanuit een communicatie oogpunt ook interessant om eens naar te kijken. Hoe de organisatie dat gedaan heeft. Van een (in mijn ogen) redelijk tuttig imago naar veel meer een rolmodel zijn voor jonge vrouwen. De branding hiervan is slim, daar hebben ze goed over nagedacht. Maar goed daar ga ik verder nu niet op in in deze blog. Maar kon het natuurlijk niet nalaten om het wel even te noemen. Tja ik blijf een communicatie vrouw ;-)

Make-up van IDUN Minerals

Terug naar de avond. De kleding was ook prachtig en helemaal niet tuttig. Wat ik, als ik heel eerlijk ben, wel een beetje verwachtte. En de meiden waren uiteraard prachtig opgemaakt door de fantastische make-up artists van IDUN Minerals. Zelf ben ik fan van deze Zweedse cosmetica. Vooral de powder foundation vind ik super. Ik heb last van pigmentvlekken en deze foundation dekt heel mooi, zonder dat ik een té opgemaakt gezicht heb, het is heel natuurlijk. Maar goed deze blog is niet ter promotie van IDUN, dus ik ga weer verder. ;-)

Er werd op de catwalk gelopen, dat hoort er natuurlijk bij (ik snap niet hoe die meiden op zulke hoge hakken kunnen lopen, ik zou beide enkels breken. serieus!), in mooie kleding, deels dansend en op een originele manier. Tussendoor waren er optredens, zang en dans, van de artiesten van Studio 21. Ook was er een gaaf optreden van Edwin Jonker. Ik had nog nooit van hem gehoord. Maar die man heeft een mooie stem, een krachtige performance en ziet er ook nog eens goed uit (helaas geen foto van haha). Moet bekennen dat ik op dat moment geen oog meer had voor de finalisten. Sorry dames ;-)

Waarom deze blog?

Waarom schrijf ik hier eigenlijk een blog over? Omdat ik het een inspirerende avond vond en ook om mijn ervaring te delen dat het niet om een 'vleeskeuring' gaat. Maar vooral omdat ik zelf geprikkeld werd door een optreden op het nummer van Beyonce 'Who Run The World? Girls!' Dat was wel het thema van de avond en ik merkte dat ik me daar heel goed in kon vinden. Niet dat ik zo'n feministe ben. Helemaal niet. Maar, ik ben wel een onafhankelijke vrouw, die (meestal) weet wat ze wil en die haar zaakjes aardig voor elkaar heeft. En ik ben natuurlijk pas met mijn eigen bedrijf begonnen. Denk ik nu dat ik de wereld run? Nee hoor, absoluut niet. Maar ik begin wel te geloven dat ik iets te brengen heb. Komt door de feedback die ik krijg van familie, vrienden en ook van mensen buiten mijn eigen kring. Ik begin het inmiddels ook zelf een beetje te geloven. Ik zeg een beetje ;-) Wat breng ik dan precies? Geen idee. Nog niet. Maar één ding weet ik wel; ik wil mensen (verder) helpen, 'triggeren', in hun kracht zetten. Zowel als coach en professional, maar ook gewoon als vriendin, familielid, als medemens.

Miss Nederland 2017

Miss Nederland: Nicky Opheij. Thema van de avond: Who run the world? Girls!

Wat als vrouwen de wereld runnen? Om nog een stapje verder te gaan. Ik denk dat als vrouwen de leiders van deze wereld zouden zijn, we veel minder ellende zouden hebben. Vrouwen laten hun hart spreken, tonen (meer) hun emoties en gaan voor verbinding. Ik zeg niet dat mannen niet deugen. Dat zeg ik zeker niet. Ik zeg ook niet dat er geen mannen op invloedrijke posities meer mogen zitten. Wat ik wil zeggen is dat het meer in balans zou moeten zijn. Ik denk dat de wereld een stuk zachter wordt als er meer vrouwen aan de top staan. Dat heeft de huidige wereld nodig.... Maar goed wie ben ik om zo'n uitspraak te doen. Dus ben eens gaan googelen, want er is vast wel iets over dit onderwerp te vinden. En inderdaad, genoeg. Het artikel dat me aansprak is van 'The Guardian', de reporter heeft verschillende vrouwen om hun mening gevraagd en ik vond het interessant om te lezen (klik hier). Ook 'Linda' heeft er aandacht aan besteed naar aanleiding van dat artikel, ook leuk om te lezen (klik hier).

Wat denk jij? Gaan we dit meemaken? Meer vrouwen in invloedrijke posities? En gaat dat een verschil maken? Ben benieuwd hoe jij er over denkt. Dus deel eventueel je mening door een reactie achter te laten.

"There’d be less violence, we’d get things done quicker and we would solve a lot of problems by chatting – instead of bombing. We would think rationally." Shazia Mirza

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page