top of page
  • Foto van schrijverNicole

Ik ga het gewoon doen!


Niet langer twijfelen. Gewoon doen. Dat heb ik mezelf voorgehouden en nu ga ik daadwerkelijk in de actie. Waar heb ik het over? Een eigen bedrijf ben ik al gestart, dus dat is het niet. Daar was trouwens geen twijfel, wel een hele goede voorbereiding, dat wel. Maar toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om voor mezelf te beginnen heb ik geen seconde getwijfeld. Nee, ik heb het over het schrijven van een blog.

Hoe, wat, waar en wie? Want waar moet ik het over hebben? Voor wie schrijf ik dan een blog? Zitten mensen daar wel op te wachten? En hoe doe je dat dan? Er gaan nog heel veel van dit soort vragen door mijn hoofd. De gedachte om te starten met een blog heb ik al een paar jaar. Tenminste dat ik denk "ja dat ga ik ooit een keer doen". En het idee om te gaan schrijven heb ik al heel lang, van jongs af aan al. Dacht toen zelfs dat ik ooit nog eens een boek zou schrijven. Wie weet...

Nu denk je misschien"wat doe je moeilijk, begin gewoon een blog". Tja, dat gewoon doen is niet echt mijn ding. Ik ben wel van de actie, van het aanpakken en ben ook pragmatisch. Maar, daar komt 'ie, ik ben ook een perfectionist. De mensen die mij goed kennen weten dat ik zaken grondig voorbereid. Of ik moet veel ervaring hebben in iets, dan vaar ik op die ervaring, dat weer wel. Maar, ik heb totaal geen ervaring met het schrijven van blogs. Wel heel veel artikelen erover gelezen waarin staat dat je onderzoek moet doen, dat je echt een focus moet hebben, je doelgroep moet kennen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar... ik ga dit allemaal niet doen. Ik ga 'heerlijk' uit mijn comfortzone en 'gewoon' beginnen. Vandaag. Nu. Op dit moment.

Uit een vliegtuig springen

Het is een beetje als parachutespringen. Voor mij althans. Iets wat ik al jaren op mijn verlanglijstje had staan en allerlei redenen had om het niet te doen. En op een dag besloten ik ga dit doen. Vertelde dat mijn familie en mijn neef en oom gingen ook gezellig mee. Een mooi avontuur die we met elkaar konden delen. Heb er verder niet meer bij stilgestaan, was eigenlijk als ik terugkijk absoluut niet voorbereid (behalve die paar minuten uitleg van de instructeur) en het pak dat je aankrijgt over je kleding (niet al te charmant, correctie: totaal niet haha). Euh, nou moet ik wel bekennen dat ik ter plekke geregeld heb dat ik met de meest ervaren parachutist mocht springen. Dat dan weer wel. haha. En ik ben uit dat vliegtuig gesprongen en vond het super gaaf! Waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan?!

Een blog over....

Dus vanaf nu kunnen jullie geregeld een blog van mij verwachten. Ik hoop dat ik jullie wat kan brengen. Wat precies? Nog geen idee. Misschien inspiratie of kennis of 'lessons learned'. Dat gaan jullie (en ik) vanzelf merken. Maar een ding weet ik wel: het gaat over mij, over mijn ervaringen, hoe ik naar de dingen kijk en wat ik mee maak. Dat kan in de privé sfeer liggen. Of het kan te maken hebben met coaching of met het communicatievak. Want daar ben ik de afgelopen maanden achter gekomen. Ik ben één persoon, ik ben zowel coach als communicatie professional. Mmmm, dit kan zo maar eens een onderwerp zijn voor een van mijn volgende blogs. ;-)

Fijn weekend allemaal!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page