top of page
  • Foto van schrijverNicole

Geen seconde spijt...


Een paar maanden geleden ben ik voor mezelf begonnen en bij een bedrijf hoort natuurlijk een bedrijfsnaam. Veel vakgenoten gebruiken hun eigen naam, maar dat wilde ik niet. Ik wilde een Engelstalige naam die bij mij past en ook past bij wat ik doe. Familie en vrienden werden gevraagd om hun mening. Ik had het er op verjaardagsfeestjes over, legde potentiële namen aan ze voor. En steeds was het het net niet. Ik miste iets. Mijn lieve vrienden in Amerika, Marieke en David, hebben vooral veel met me meegedacht. Er zijn aardig wat Skype-avondjes met Marieke aan vooraf gegaan. Thuis hebben ze het volgens mij ook regelmatig over mij en een mogelijke naam gehad, want ik kreeg allerlei suggesties via de app.

Be Gr8

En in een zo'n app stond: "wat vind je van: Gr8 Perceptions?". Dat vond ik gaaf, het eerste deel - en toen dacht ik “ik zet er een B van Bouwer voor”. Op het moment dat ik dat uitsprak wist ik het: dit is mijn naam. Uiteindelijk wel ‘Be’ van gemaakt, vanwege de Engelse uitspraak. En zo is de naam Be Gr8 geboren... De betekenis van de naam klopt. Het past bij mij. Bij de persoon die ik ben en hoe ik in het leven sta. Een Engelstalige naam, met een positieve intentie - haal het beste uit jezelf - het was en is een match! (klik hier voor meer info)

Help een logo!

Maar dan ben je er nog niet. Bij een naam hoort ook een logo. Dat was ook nog een heel proces. Want wat wil ik? Wat past bij mij? Wat past bij mijn doelgroep? Wat wil ik uitstralen? Hellup! Iets waar ik normaal snel over uit ben, geen moeite mee heb. Maar ja, dan is het vanuit mijn professionele (communicatie) rol. Een design dat voorgelegd wordt, een lay-out van een magazine of een beeldmerk, wat dan ook. Ik kijk, ik weet wat ik goed vind en wat ik anders wil en geef een duidelijke mening. En nu... wist ik het niet. Want het is ineens zo dichtbij, het gaat over mezelf, over mijn bedrijf. Dat is heel anders. Gelukkig bood mijn vriend David Beeler aan me te helpen. Zonder hem (en zijn geduld!) had dit nog heel lang geduurd. Had ik waarschijnlijk nog steeds geen logo. :-) Het is een logo dat bij mij past. Stijlvol, niet over de top én met een onderliggende boodschap. Dat was wat ik wilde en wat mij betreft is dat helemaal gelukt. Meer dan gelukt zelfs….

Twee symbolen Het symbool ‘8’ in de naam is een verwijzing naar het symbool voor ‘infinity’ (oneindigheid). Dat staat voor mij voor groei, verandering en… niet stilstaan. In het ronde symbool boven Be Gr8 zie ik dit ook terug. Als je goed kijkt, zie je dat het de binnenkant van een zonnebloem is. Dat had ik nog niet eens door toen ik het de eerste keer zag, maar het sprak me wel gelijk aan. Dat zonnebloemen een van mijn favoriete bloemen zijn, maakt het compleet.

Ik gun iedereen een ontwerper als David

Los van David als mens, want hij is een dierbare vriend voor wie ik heel veel respect heb, is hij als ontwerper ontzettend creatief. Hij verdiept zich echt in zijn opdrachtgever. Hij keek naar waar mijn bedrijf (en ik als persoon) voor staat, wat bij mij past, etc. Daarna ging hij creëren. Hij kwam met allerlei ideeën, waar ik dan weer op moest schieten en van daaruit gingen we dan weer een stap verder. Vrienden en familie legde ik het weer voor "wat vinden jullie?". Uiteindelijk heb ik zelf besloten en het niet meer gevraagd. Ook iets waar ik achter ben gekomen. Hoe fijn ook al die meningen, uiteindelijk moet je bij jezelf blijven en zelf de keuze maken. Iedereen is anders en heeft dus ook een andere mening. Uiteindelijk gaat het erom dat je iets kiest wat bij jou past.

Zo gezegd zo gedaan. Dave en ik zaten achter Skype, zijn beeldscherm had hij met me gedeeld, en ineens was het er. Het voelde goed en we wisten beiden, niet meer aan sleutelen: 'this is the one'.

Een van de eerdere versies waar ik op mocht schieten tijdens een Skype sessie. De 8 was ik snel over uit. Ik wilde het symbool van infinity en dat had Dave perfect vormgegeven.

De laatste Skype sessie, ineens was het er: mijn logo. Mmm, ik kijk hier niet zo blij maar dat ben ik wel. Heel blij. Alleen heb ik dat shot helaas niet vastgelegd. hahaha. Ben al blij dat ik dit heb .;-)

Ik kan het niet nalaten om te zeggen dat ik iedereen David Beeler kan aanraden! In het geval van mijn logo heeft hij het lettertype ook zelf ontworpen. Hoe cool is dat?! Dave, heel erg bedankt! Ik ben, zoals je weet, super blij met mijn logo. By the way, ontwerpen is slechts een klein onderdeel van wat David te bieden heeft. Ga naar beelercreative.com voor meer info. Hij woont en werkt trouwens wel in California (USA). Maar door Skype & Facetime is samenwerking over afstand geen probleem meer tegenwoordig. Dat is echt heel goed te doen. Dat weet ik als geen ander. Want hoe graag ik ook naar California was gevlogen, dat kon natuurlijk niet. ;-) Ik gun jullie - al helemaal als je een startende ondernemer bent - ook een ontwerper als David. Iemand die met je meedenkt, engelengeduld heeft (!) en pas tevreden is als jij dat bent...

David Beeler, beelercreative.com

David Beeler

Dankbaar Last but not least, ik ben niet zo maar gestart met mijn eigen bedrijf. Ik heb van te voren heel veel gesprekken gevoerd, niet alleen met vrienden en familie, maar juist ook met mensen uit het vak, met ondernemers, freelancers, collega's, coaches, etc. Ik ben iedereen dan ook heel dankbaar. Al die lieve mensen die tijd voor me hebben gemaakt om met me te sparren, me te adviseren, met me mee te denken. Als je dit leest dan weet je dat ik het over jou heb, BEDANKT!

Vervolgens heb ik de stap genomen en ben ik voor mezelf begonnen. Natuurlijk niet voordat ik een businessplan had geschreven (en een paar mensen om feedback had gevraagd). Ook niet voordat ik marktonderzoek had gedaan. Etc. De mensen die me kennen weten dat als ik iets doe, ik het goed doe. Ik was in de gelukkige positie dat dit ook kon. Daar ben ik ook dankbaar voor. En... ik heb geen seconde spijt gehad van deze beslissing. Net zoals ik geen seconde getwijfeld heb over de naam Be Gr8 en over mijn logo (toen deze er eenmaal was). Ondernemerschap is iets wat ik nog moet leren, maar kan nu al zeggen: I love it! Niet altijd, maar meestal wel. ;-)

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page